Net een beetje mooier

In de derde Samenspel van dit jaar, uitgegeven door de Gemeente Goes, staat een portret van onze voorzitter Yoka Heijstek. Het hele nummer vindt u hier, en hieronder hebben we het stuk met Yoka uitgelicht.

 

Wij kunnen niet zonder betrokken Goesenaren. Gelukkig zijn er veel, jong en oud, die zich inzetten voor prettig en veilig wonen, sporten en (be)leven. Op de volgende pagina’s vijf portretten van Goesenaren die onze omgeving net een beetje mooier maken.

Yoka Heijstek werkt als vrijwilliger voor Kadoze, de lokale zorgcoöperatie die werkt aan verbetering van de leefbaarheid en het welzijn in Kattendijke.

‘Ik was betrokken bij het Dorpsplan van Kattendijke en van daaruit ontstond het plan om een zorgcoöperatie op te richten. We hebben ons uitgebreid georiënteerd en zijn in 2015 gestart.

Er is een grijs gebied aan zorgbehoeftes waar je niet voor bij professionals terecht kunt, maar wel bij ons. We blijven soms even bij iemand zodat een mantelzorger naar de kapper kan of we laten de hond uit van iemand die dat tijdelijk zelf niet kan. Geïndiceerde zorg, bijvoorbeeld steunkousen aantrekken of ogen druppelen, leveren we niet.

We organiseren iedere maand een gezellige maaltijd. Elke drie weken hebben we een koffieochtend en een digitaal café. In december is er altijd een Sinterklaasfeest en een heerlijk kerstdiner. We zijn ook een nieuw project gestart: De Kattendijkse Huiskamer. We zijn heel trots dat het is verkozen tot een Kern met Pit project. Dat betekent dat we in 2017 professionele begeleiding hebben van twee adviseurs. We hebben met een enquête in 2016 gepeild aan welke activiteiten er behoefte is. Inmiddels hebben we al een ijsjesfestijn gehad, een zomerse picknick en een textielworkshop en we gaan nog veel meer doen!

Als voorzitter van Kadoze houd ik me met allerlei werkzaamheden bezig: plannen en coördineren van activiteiten, vergaderingen en subsidies aanvragen, maar ik ga ook op ziekenbezoek. Gemiddeld ben ik er zes uur in de week mee bezig, maar soms veel meer. Onder de deelnemers ontstaan ook nieuwe contacten. Het is ontzettend fijn dat we veel vrijwilligers hebben, die op alle gebieden meedenken en meedoen. Als mensen mij een blijk van waardering geven, dan ben ik daar heel erg blij mee. Daar doe je het voor, met elkaar en voor elkaar!’

Share Post :

More Posts