Uitje naar de Tweede Kamer, 15 december 2018

Gaat u ook mee naar de Tweede Kamer? We hebben nog maar twee plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij! Mocht u opzien tegen de financiële bijdrage, neem dan even contact met ons op.

Programma

Voor het vervoer naar Den Haag en terug gaan we met een eigen busje met chauffeur! Deze brengt ons rechtstreeks naar het Binnenhof waar we de rondleiding beginnen. Aan het einde van de middag rijdt de chauffeur ons terug naar Kattendijke. 

Eerst is er een politieke wandeling op en rond het Binnenhof en lopen we de route van de gouden koets vanaf paleis Noordeinde naar de Ridderzaal. Vervolgens gaan we het Kamergebouw in. Daar beginnen we met een pauze van ongeveer een half uur met koffie/thee/fris en een stroopwafel. Tijdens die pauze is er ook gelegenheid om naar de wc te gaan en mondelinge vragen te stellen. Daarna loopt Menno met ons door de wandelgangen langs de werkruimtes van de politici en bezoeken we de schitterende bibliotheek, een van de allermooiste in de hele wereld! Ook komen we door het oude trappenportaal van stadhouder Willem V die het oude gedeelte van de Tweede Kamer ooit liet bouwen als een paleis. Daar ligt ook de oude zaal van de Tweede Kamer. Uiteraard nemen we ook daar een kijkje. We eindigen het programma op de publieke tribune van de Tweede Kamer, waar Menno uitleg geeft over de zaal en de parlementaire gebruiken en debatten.

We verlaten Kattendijke tussen 10.00 en 10.30 uur en verwachten om tussen 18.30 en 19.00 uur weer terug te zijn. Het programma in Den Haag begint om 12.30 uur tegenover de hoofdingang van de Tweede Kamer. Het rondje Binnenhof duurt tot circa 16.15 uur.

De prijs bedraagt voor leden is slechts 15 euro per persoon en is inclusief de rondleiding, de genoemde versnapering en het vervoer. Niet-leden zijn van harte welkom om mee te gaan en betalen 25 euro indien er plaats over is.Met dank aan het VSBfonds voor de subsidie om dit mogelijk te maken.

Share Post :

More Posts